تبلیغات
*وبلاگ رسمی روستای باب الحکم* - غذای محلی ویژه ایام محرم : بزباش !!!
وبلاگ رسمـی روستـــای بـاب الحکـم
 
 


<-BlogDescription->

غذای محلی ویژه ایام محرم : بزباش !!!

بسمه تعالی

امروز قصد داریم یکی از غذا های محلی و خوشمزه روستا که هرکسی تابه حال این غذا رو خورده شیفته اون شده و برای خوردن دوباره ان سر ودست می شکونه رو بهتون معرفی کنیم ....

غذایی که به جرات می تونم بگم که زادگاه ان روستای باب الحکم است. 

تا به حال نمونه های زیادی از این غذا در شهر ها و رستاهای دیگر درست شده

اما به کیفیت وخوبی وخوشمزگی  زادگاهش هیچ وقت نشده

 این غذا  بـــزبــاش نام دارد.

سنتی بس قدیمی كه در سایه سار عشق به اهل بیت(ع) و در روشنای چراغ هدایت و كشتی نجات امت پای گرفته است. نام و ذائقه آن یادآور شب های پرجوش محرم است.

سید حسین امینی محقق فرهنگ عامه شهرستان بردسكن درباره این سنت روستای باب الحكم گفت: "بزباش" نام غذایی است خاص روستای باب الحكم که در شب های محرم، رمضان و اربعین حسینی به صورت نذر در حسینه روستا به عزاداران می دهند.

و این غذا از دو كلمه "بز" و "باش" تشكیل شده و "بز" بیشتر به این منظور است كه منحصرا از گوشت گوسفند در پخت آن استفاده می شود و "باش" به معنی آش و یا شكل دگرگون یافته آن می باشد. درسایر نقاط ایران از آن با عنوان "آبگوشت بزباش" نیز یاد شده اما در كمتر جایی به پخت آن به شیوه باب الحكم مبادرت می كنند.

سید حسین امینی گفت: برای طبخ "بزباش" ابتدا قطعات گوشت گوسفند را آب پز می كنند و سپس چند نفر از زنانی كه به پاكیزگی شهرت دارند گوشت ها را با دست از استخوان جدا می كنند و آنها را ریش ریش می كنند. در مرحله بعد گوشت ها را با انواع حبوبات از قبیل نخود، لوبیا، ماش، عدس و ادویه در دیگ می ریزند.

اقای امینی در ادامه افزود: برای ترش شدن از رب انار و رب گوجه و آلوچه استفاده می كنند. همانطور كه دیگ می جوشد مردان مثل شله های مشهدی با چمچه هم می زنند و پس از 2 الی 3 ساعت آتش را از زیر دیگ به بالای دیگ منتقل می كنند و دو سه ساعت در حالت دم می ماند. پس از آماده شدن، "بزباش" را در كاسه ها می ریزند و عزاداران با نان خانگی به سبك آبگوشت آن را می خورند.
 
اقای امینی ابراز داشت: به سبب وجود گوشت و حبوبات این غذا سنگین و مقوی است و عزاداران بعد از نماز مغرب و عشا "بزباش" را صرف می كنند و بلافاصله هیات عزاداران حركت می كند و به مراسم می پردازند. آشپزان زن و مرد، كار در پای دیگ بزباش را بخشی از عزاداری می دانند و هركس برای گرفتن مراد خود در تهیه آن دستی می رساند.
 
وی بیان داشت: كارشناسان بهداشت روستا در تمام مراحل بر آشپزخانه نظارت دارند و مراقبت های ویژه را انجام می دهند. تمام اهالی روستا و نیز آنهایی كه برایشان میسر است از شهر ها و روستا های  اطراف به این شام دعوت هستند و بركت حسینی را  هیچ گونه محدودیتی نیست.

امینی تاکید کرد: متولیان امور فرهنگی و مذهبی برای اشاعه این سنت پسندیده از هیچ تلاشی مضایقه نكنند. 


باتشکر از اقای سیدحسین امینی

(یکی از اهالی شریف روستای باب الحکم)



::
:: مرتبط با: اخبار , مطالب , محصولات روستا ,
نویسنده : سیدعلی موسوی
تاریخ : پنجشنبه 29 فروردین 1392
وبلاگ رسمـی روستـــای بـاب الحکـم